Despre mine
Numele meu este Diana Stănese.
Sunt coach profesionist certificat ICF, fost mentor coach și lector la Școala de Coaching EdAlt Institute din Cluj-Napoca. Am ocupat funcția de COO Executive Vice President, Head of HR, Marketing & Business Support Functions, iar în prezent sunt Head of Coaching School and Academic Initiatives la NTT DATA, România.
De asemenea, sunt trainer, public speaker, cu un master în drept intern și internațional, precum și în business management și comunicare. Am o licență în filologie și sunt pasionată de oameni.
Îmi place să privesc oamenii când înfloresc
Cred în puterea unui om de a-și transforma viața, de a și-o canaliza în direcția pe care el o dorește și de a-și depăși propriile limite, parcurgând totodată acea minunata călătorie spre sine, spre echilibrul personal și rezultatele profesionale dorite, spre vindecare și o stare generală de bine, pe deplin meritată.
La rândul meu, am avut propriul parcurs, propriul drum spre creșterea și devenirea a ceea ce și cine sunt astăzi, propria “întâlnire” providențială cu coaching-ul, propria poveste, încă de spus.
A fost și este o continuă provocare să pot facilita, în calitate de coach, nu doar creșterea fiecărui individ în parte, ci și să urmăresc o echipă cum se dezvoltă, cum muncește și cum acționează ca un întreg, deși este formată din oameni complet diferiți.
Mai mult, un domeniu atât de vast precum coaching-ul mă stimulează să învăț permanent. Învăț de la mentori, de la colegi, învăț de la clienți, din cărți sau de la conferințe, preocupându-mă constant de propria dezvoltare ca om, înainte de a contribui la dezvoltarea personală a clienților mei.
Am fost întotdeauna și am rămas pasionată de studiu, de învățare, de cunoaștere în general. Dorința de perfecționare continuă m-a făcut să urmez trei programe de studii de masterat, dar și o diversitate de cursuri, workshop-uri și ateliere, toate în timp ce activam, de zece ani deja, ca manager într-o cunoscută companie din domeniul IT. Căutam astfel modalități de a-mi însuși noi competențe care să mă conducă înspre descoperirea și dezvoltarea potențialului uman în muncă, dar și dincolo de aceasta, propulsându-mă la un nivel superior al managementului.
Acolo, în timpul unui curs de dezvoltare managerială din cadrul ultimului workshop din program, am auzit pentru prima oară de coaching. A fost dragoste la prima … vedere. O poveste deloc efemeră, care durează și astăzi și pe care o trăiesc cu aceeași intensitate ca la început.
Ce am învățat despre coaching?
Coaching-ul mi-a oferit oportunitatea de a mă fi descoperit, în primul rând, pe mine, învățând totodată lucruri noi despre viață și despre oameni.
Astfel, am înțeles că, pentru a face coaching și pentru a lucra eficient cu clienții mei, era necesar ca, înainte de toate, să fiu prezentă eu în viața mea, iar pentru a-i asculta pe ei, să mă ascult eu, întâi, pe mine, identificându-mi nevoile dincolo de cuvinte și de aparențe.
- Am învățat să nu judec și să nu fac presupuneri; am învățat că realitatea mea nu este și realitatea celorlalți, că oamenii au principii, valori și credințe diferite și că tocmai această diversitate face ca viața noastră să fie atât de frumoasă.
- Am învățat să ascult activ, fără a dori neaparat să răspund și fără a oferi sfaturi ori soluții.
- Am învățat și am avut mereu confirmarea faptului că oamenii sunt puternici și că au în ei înșiși forța de face acele schimbări care să le îmbunătățească semnificativ calitatea vieții.
- Am învățat că stăpânii vieții noastre suntem noi, iar coaching-ul vine doar să trezească și să amplifice puterea nemăsurată pe care fiecare o are, aceea de a trăi viața pe care și-o dorește.